A.C.C.  De Turfracers: ASUZ Autocross in Liessel op 21 oktober Lariksweg

     Weekblad voor Deurne Sport Geboren Isa van der Haas       Uitslagen autocross 2015    


 

                Extra lange baan met een totale lengte van circa 500 meter !!

 

Op zondag 21 oktober 2018 organiseert ACC de Turfracers uit Liessel weer een autocross welke wordt verreden onder auspiciën van de ASUZ (Auto Sport Unie Zuid).
 

Deze zal worden gehouden aan de Lariksweg in Liessel welke is gelegen aan het Loon / Lariksweg. Volg de aanwijzingen.
 

Dit jaar stonden er 13 crossen op de agenda van ASUZ, Liessel organiseert de 1 na laatste cross.
Het belooft zeker spannend te worden nu de prijzen nog te verdelen zijn en er een baan komt van in totaal 500 mtr.: spectaculaire snelheden en acties van rijders worden verwacht !!.
 

Er wordt gestreden in de volgende klassen: juniorcup, nk jeugdklasse, keverklasse, standaardklasse, toerwagenklasse, sportklasse en de sprintklasse.

Ook is er voor andere rijders plek die willen deelnemen in de gastrijders- of balkenklasse, kijk voor het geldende reglement en opgave op:  www.asuzcross.nl.


De aanvang van de wedstrijden is om 11.00 uur .  Entree tot 12 jaar gratis, van 12 tot 16 jaar 2,50 Euro en vanaf 16 jaar 7 Euro.

 


Verslag ASUZ wedstrijd in Neerkant op 14-10-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in De Rips op 07-10-2018

 

EUROL / VEKA in Bunnik op 15-09-2018

 

Verslag ASUZ wedstrijd in Siebengewald op 02-09-2018

 


Verslag ASUZ wedstrijd in Neerkant op 14-10-2018  Uitslag: 14 okt. Neerkant

 

TURFRACERS IN VOORBEREIDING OP THUISCROSS.

Op de grens van Neerkant en Asten lag aan de Gruttoweg weer een echte zandbaan die door De Peelracers weer was voorzien van enkele pittige bochtencombinaties. Het was op deze zondag 14 oktober 2018 zonnig, maar regelmatige windvlagen zorgden ervoor dat het publiek af en toe een beetje werd gezandstraald. Ook de crossers hadden daar uiteraard last van. Hardheid en vastberadenheid waren gevraagd.

Daarvan bezit nr. 940 Twan van Gaal uit Liessel genoeg zoals ook weer bleek uit de manier waarop hij in de Standaardklasse opnieuw naar de achtste plaats in de dag klassering croste. Hij haalt echt het maximale uit zijn wagen en dat valt op zo’n echte zandbaan niet mee. Bovendien was de baan ook nog behoorlijk lang wat extra veel van de wagen vergt.  Toch bleef Twan constant en heeft hij zijn “oude” routine weer helemaal te pakken. Net op tijd om te schitteren in de aankomende thuiscross van De Turfracers.

Bij de Toerwagens was het nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond die weer eens acte de préséance gaf. Hendrik is back! Dat is een goede zaak en hij moest duidelijk weer in het ritme komen, maar misschien dat de 7e plaats overall genoeg voor hem was om ook a.s. zondag weer van zich te laten horen. Daar is het uiteindelijk allemaal om begonnen.

 

DE THUISCROSS VAN DE TURFRACERS A.S. ZONDAG 21 OKTOBER 2018 STAAT VOOR DE DEUR.

Er wordt weer gerekend op vele helpende handen zodat deze cross op de grens van Liessel en Deurne perfect kan verlopen. We zitten in de eindfase van het ASUZ cross seizoen 2018 en dat wil zeggen dat er op iedere cross beslissingen vallen voor de ASUZ kampioenschappen 2018. Daardoor zijn de zenuwen uiterst gespannen bij de crossers en krijgt het publiek vaak spectaculaire manches voorgeschoteld. Daarvoor moeten de omstandigheden optimaal zijn en dat kunnen de Turfracers zoals ze in het verleden vaak genoeg hebben bewezen prima organiseren.

MET Z’N ALLEN!

 


 

Verslag ASUZ wedstrijd in De Rips op 07-10-2018   Uitslag:   07 okt. De Rips

 

NR.940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL HOUDT EER VAN DE TURFRACERS HOOG.

Dat deed hij door aan de start te verschijnen bij de cross op zondag 7 oktober in De Rips. In de Standaardklasse waar het altijd kraakt en knettert stond hij wederom zijn mannetje door in dit grote startveld overeind te blijven tussen allemaal vechtende rivalen. Dat is een beetje eigen aan deze klasse waar iedereen gaat voor het behalen van op zijn minst het podium van de ASUZ kampioen 2018 en daar vaak alles voor over heeft. Met alle gevolgen van dien.

 

STANDAARDKLASSE FINALE ONDER VOORBEHOUD.

Voor het eerst in de geschiedenis van de ASUZ werd besloten om de einduitslag van de Standaardklasse niet definitief vast te stellen. De Technische Commissie had enkele gebreken geconstateerd bij een tweetal wagens en omdat daartegen beroep mogelijk is wordt er pas in de loop van deze week over beslist, wat mogelijkerwijs tot uitsluiting zou kunnen leiden. Vandaar dat de finale en de eind uitslag onder voorbehoud gecrost zijn.

Daar zit je dan als crosser lekker tussen, altijd reuring bij de Standaardklasse. Dat maakt die klasse trouwens ook wel extra boeiend. Twan van Gaal hield zijn hoofd koel en croste op deze lange zandbaan strak naar de achtste plaats in de voorlopige eindrangschikking. Prima resultaat in een startveld van 18 crossers.

De volgende cross is a.s. zondag 14 oktober 2018 in Asten.

Kijken welke Turfracers daar de club eer hoog komen houden.

 


 

EUROL / VEKA in Bunnik op 15-09-2018

 

Uitslag Bunnik     Eindstand na zes wedstrijden    Bron: www.decrozz.nl

 

Het NK seizoen is in Bunnik afgesloten met voor de Turfracers resultaten die het beste kunnen worden omschreven als matig: in het verleden was er altijd wel een die bij de eerste 3 eindigde zoniet kampioen werd.

Tal van oorzaken zijn hiervoor aan te wijzen maar deze veranderen de uitslag natuurlijk niet.

Maar voor het nieuwe seizoen van 2019 liggen er met de goede voorbereidingen weer volop kansen om de Turfracers weer in de voorste gelederen mee te laten doen !!

 

Het beste resultaat was in Bunnik weggelegd voor nr. 619 John Verberk in de toerwagens. Winnaar in de 1ste manche, plaats 8 in de 2de manche, plaats 9 in de 3de manche en plaats 8 in de finale bracht hem op een eindscore van plaats: 7

 

Dan volgt nr. 350 Mariska Verhees bij de Sprint 1600. Plaats 5 in de 1ste manche, plaats 6 in de 2de manche, plaats 7 in de 3de manche,  winnaar van de kleine finale en plaats 9 in de finale bracht haar op een eindscore van plaats: 20

 

Ook nr. 301 Rens van der Haas hield het in Bunnik niet droog.  Plaats 2 in de 1ste manche, plaats 2 in de 2de manche, plaats 5 in de 3de manche en plaats 10 in de finale bracht hem op een eindscore van plaats: 7

 

 


 

Verslag ASUZ wedstrijd in Siebengewald op 02-09-2018  Uitslag:  1+2 sept. Siebengewald

 

AFKNAPPER IN SIEBENGEWALD VOOR NR. 940 TWAN VAN GAAL UIT LIESSEL.

Twan was er weer eens bij op zondag 2 september 2018 in Siebengewald waar een niet al te lange maar lastige baan klaar lag om voor veel spektakel te zorgen.

Twan croste als in zijn beste dagen en veroverde erg sterk twee derde plaatsen tijdens de manches. Alle kansen op een hoge dag klassering tijdens de finale. Hij startte sterk en lag er meteen vooraan bij, maar daar was het wel druk. Twan zat aan de binnenkant met goede perspectieven totdat hij met brute kracht uit de baan geknald werd en in de binnen greppel belandde waar hij  niet meer uit weg kon.

Rood werd er voor hem getrokken waardoor hij niet meer mocht herstarten. Twan was uiteraard woedend maar dat hielp ook niet. Er werden waarschuwingen uitgedeeld. Mooi maar daar koop je als slachtoffer uiteraard ook niets meer voor. Twan zakte terug tot plek tien in de dag uitslag van de Standaardklasse.

 

Nr. 658 Hendrik van Helmond uit Helmond was ook weer van de partij en hij moest flink aan de bak in het drukke en zeer snelle startersveld bij de Toerwagens. Dat deed hij dan ook met alles wat hij te geven had. Hij genoot er zelf weer het meeste van ofschoon hij goed weet dat hij met dat echt zware geweld vooraan niet mee kan. Hij wil gewoon lekker crossen en maximaal eruit halen wat er voor hem in zit. Dat was in Siebengewald de zevende plaats overall.

 

Op naar oktober waar we met vier opeenvolgende crossen het ASUZ seizoen 2018 afsluiten, te beginnen op zondag 7 oktober 2018 in de Rips.  


CROSS AGENDA 2018  Still to go in 2018


ASUZ

 

     21 okt.  Liessel    28 okt. Someren


 

EUROL / VEKA

 

Finished


Uitslagen CROSS  2018


ASUZ          Tussenstand na 10 wedstrijden

 

25 maart Horst     8 april Ysselsteyn     15 april Leudal     21+22 april Baarlo    12+13 mei Horst   1 juli Overloon   11+12 aug. Kessel 

 

    1+2 sept.  Siebengewald     7 okt. Rips     14 okt. Neerkant   21 okt. Liessel   28 okt. Someren 


 

EUROL / VEKA      Registratie lijst 2018   Eindstand na 6 wedstrijden  Bron: www.decrozz.nl

 

26 mei Haarle     9 juni Noordbergum     7 juli Rosmalen     28 juli Holterhoek     18 aug. Halle     15 sept. Bunnik

 


     © 2018 Auto Cross Club ACC De Turfracers. Design & Maintenance 2006-2018 by  Harry Channelstreet . Harry Channelstreet Retired not Expired !

 

Stalling Verhuur Verhees  Het ideale adres voor het stallen van Uw Camper, Boot, Caravan en Oldtimer.

Gunstig gelegen voor regio Eindhoven, Venlo, Deurne, Meijel, Someren, Asten, etc. direct nabij afslag 37 Liessel

van snelweg A67     www.stallingverhuur.eu